Tyre&Auto Southbourne Group Review: Enkla tips för att få igenom en MOT-test

Varje år, har varje bilägare rätt att se till att hans eller hennes bil är passar för att köra och är road rättsliga igenom en MOT-test. Tyre&Auto Southbourne Group ger några enkla tips nedan för att hjälpa dig klara bilens MOT test.

Kontrollera lamporna

Kontrollera att alla lampor fungerar korrekt och är lika ljusa. Det har klokt att röra bromsbeläggen och se om de bakre bromsljus ljusare garageporten och om den gör det, det är i bra skick. Du kan sedan svepa dimma ljuset att identifiera om den fungerar korrekt eller inte.

Kontrollera däcken

Kontrollera mönsterdjupet på dina däck och om det är under 2mm, det rekommenderas att ersätta dem. Men om bilen gått MOT testet med detta villkor, mekanikern fortfarande kommer att sätta en rådgivande not anger för att ersätta dessa däck så snart som möjligt. Däcktrycket bör också på den rekommenderade nivån.

Göra några enkla korrigeringar i förväg

Ett MOT-test ingår även kontroll av säkerhetsnivån av din bil, så för att få en sömlös process under testet, det rekommenderas att göra några enkla fixar på vindrutetorkarna, backspegel och vingen speglar före tid. Kom ihåg att säkerheten för vyn föraren sida ingår också i testet.

Korrekt rengöra din bil

Sätta i åtanke att vissa mekanik vägra att ge service till smutsiga bilar, så det vore bättre att rengöra den ordentligt inifrån och ut innan det tar testet MOT.

Med alla dessa tips i åtanke blir processen mycket smidigare om du också gör ett regelbundet underhåll på din bil, inte bara när du tar examen. Om du är intresserad, kan Tyre&Auto Southbourne Group också utföra en MOT test till ditt fordon. Det omfattar bedömningen av både säkerheten för din bil och nivån på utsläpp i avgaserna.

Du kan också boka en MOT genom tjänsten online av Tyre&Auto Southbourne Group. Ring eller maila dem idag för att veta mer om deras MOT-test.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s